Уређење библиотеке наше школе

Почетком ове школске године реновирана је библиотека наше школе.

Комисија за отпис књига из библиотеке је формирана на седници Наставничког већа које је одржано 16. 09. 2014. год.. Комисију су сачињавали: Смиља Ромић – наставник српског језика, Јелена Јешић – наставник српског језика, Ања Стјепановић – наставник немачког језика и Небојша Тешић – наставник историје.

Библиотечки фонд, библиотеке наше школе, је био у веома лошем стању. Добар део књига је преузет из некадашње сеоске библиотеке. Фонд је попуњаван и књигама које су поједине установе расходовале, док је одређени број књига коришћењем оштећен, при томе је мало набављано књига које су потребне ученицима наше школе.

У овој библиотеци никада није вршен отпис те су те старе књиге у фази распада и нису више за употребу. Фонд библиотеке оптерећују и наслови који нису потребни у основној школи, неактуелни су и нико их не користи.

Комисија је издвојила и пописала одређени број књига који више нису за употребу. У договору са надзорницом из Сремске Митровице за отпис је издвојено 700 наслова.

Након свих предузетих активности – кречења, фарбања и сређивања, наша библиотека је заблистала у пуном сјају. Она сада представља једно пријатно и занимљиво место у коме се радо окупљају ученици и наставници.

DSCN2648 DSCN2647 DSCN2646 DSCN2645 DSCN2644 DSCN2643

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed