Oкружно школско такмичење у шаху на територији Срема 21.03.2015.

У нашој школи је у суботу 21. марта ове године био организован несвакидашњи догађај.

0102

Освануо је сунчан и ведар дан и најавио дуго очекивано пролеће. Дакле, дан као створен за дружења и ширење позитивне енергије.

Као шлаг на све то, на распореду је било окружно такмичење у шаху на нивоу целе Србије. Тако се и Срему играо шах. Срем броји седам општина од којих су се на окружно појавили општине Инђија, Стара Пазова, Рума и Сремска Митровица. Пећинци, Ириг и Шид нису послали своје ученике, јер се нису на време организовали.

Иако је било најављено око 75 ученика, окупило се њих 50-ак.

29

По мишљењу свих гостију, наша школа је за организацију такмичења освојила чисту десетку! Од озвучења, преко уређених учиница, сендвича, сокова и слаткиша за децу – све је било на месту. Нешто величанствено. Директица школе Снежана Стојић и госпођа Јелена Бјелош из ШК Путинаца су се побринули да све изгледа беспрекорно. То је општа оцена.

08410713
А деца као деца. Уз грају, јурку и смех, ослушкивали су почетак овог такмичења. Било је ту и шаховских тренера почев од наставника математике у пензији Рашка Ранковића из Нове Пазове, Миленка Мандића из Инђије до ФМ Славка Азарића из ШК Бановаца Дунав. Били су ту и наставници. Неки су по први пут присуствовали оваквом догађају и нису крили одушевљење. Чак су и спремачице говориле: “Свака част овој деци, од јутрос се такмиче, равно 6 сати, а гледај их као да су сад тек почели“.

43425862

Сви су јурили прва места у својим групама и пласман на државно. Улог је био велики, па се то и осетило, јер се у појединим моментима играло у грчу.

636465666768

Награде су уручили директорка школе Снежана Стојић и ФМ Славко Азарић.
Све је то забележила камера Сремске телевизије.

949392919088

8511

 

98

Државно школско такмичење у шаху се одржава 18 и 19 априла ове године, што нам даје довољно времена да се победници још мало уиграју, спреме варијанте и што спремнији оду у борбу за одличја.
За прву годину све се одиграло доста добро. Сремци су се увезали и према речима координатора за Срем, Миодрага Станковића, следеће године ће учествовати све општине. Самим тим и догађај ће бити како бројнији, а тако сигурно и квалитетнији и неизвеснији.
Пожелимо за крај победницима у појединачној и екипној конкуренцији успешне партије и одличја на државном првенству, уз наду да ће овако добро организованих окружних такмичења и такмичења уопште бити све више…

Bookmark the permalink.

Comments are closed