Школска слава – Свети Сава

И ове године, у нашој школи свечано је обележена школска слава, Свети Сава.

На самом почетку свечаности, диракторица школе Снежана Стојић је поздравила госте, наставнике, ученике и све присутне.

DSCN3206 DSCN3210

Потом је директорица похвалила у уручила пригодне поклоне ученицама: Јелени Јаношевић  (VIII1) која је овогодишњи носилац светосавке повеље, ученици Тамари Владић (VII1) која је на конкурсу „Јасмина Милошевић“ својим саставом освојила 1. награду и ученици Мии Мандић (V1) која је освојила 3. место на ликовном конкурсу наше општине на тему „Свети Сава – човек, монах, свештеник, човек“.

DSCN3213 DSCN3215

Потом је ученица Тамара Владић прочитала награђени састав.

DSCN3217

Велики хор је отпевао „Химну св Сави“, након чега је свештеник отац Радомир извео обред сечења славског колача.

DSCN3220 DSCN3222

DSCN3225 DSCN3230

Мали хор је затим поздравио госте песмом „Недеља у храму“. Ученици IV разреда извели приказ „Српкињица једна мала“, након чега је поново наступио мали хор са песмом “О радосне вести“.

DSCN3232 DSCN3234

Најрадоснија вест је рођење светог Саве, као и његов живот. Ученици виших разреда извели су рецитал о Св. Сави, након чега су нам чланови драмске секције приредили представу „Најдрагоценији бисер“.

DSCN3237 DSCN3249

О мудростима Савиним које нам је оставио да се њима служимо као највећим богатством говорила нам је и луткарска представа „Највеће задужбине“.

DSCN3251

Наше прелепо дружење завршио је велики хор песмом „Ти једина“, а водитељи програма испратили су публику мудрим речима Владике Николаја Велимировића: „Шта год намераваш, ослушни савет Неба; шта год ткаш, везуј конце за Небо.“

Bookmark the permalink.

Comments are closed