ОДРЖАНО ОПШТИНСКО ПРВЕНСТВО У ШАХУ УЧЕНИКА ОСНОВНИХ ШКОЛА ОПШТИНЕ РУМА ЗА ШКОЛСКУ 2017/2018. ГОДИНУ

Најбољи ученици – шахисти су из Путинаца, Буђановаца и Хртковаца

Општинско првенство у шаху ученика основних школа општине Рума за школску 2017/2018. годину одржано је 14. и 15. марта 2018. године: првог дана, екипно, у Свечаној сали Средње пољопривредно прехрамбене школе “Стеван Петровић – Бриле“ у Руми, а другог дана, појединачно, у учионицама Основне школе “Доситеј Обрадовић у Путинцима.

Организатори такмичења су били Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Шаховски савез Србије и Савез за школски спорт Србије, непосредни организатор је био Шах клуб “Бриле“ из Руме, а домаћин Основна школа “Доситеј Обрадовић“ из Путинаца.

На екипном такмичењу учествовало је 10 екипа, са по 6 такмичара. Прво место је освојила екипа Основне школе “Доситеј Обрадовић из Путинаца (27 бодова; 45,5 поена), друга је била екипа Основне школе “Небојша Јерковић“ из Буђановаца (24 бода; 35,0 поена), а трећа екипа Основне школе “Милош Црњански“ из Хрткоаица (21 бод; 40 поена).

Појединачно такмичења је организовано у 16 такмичарских група: по 8 група за ученице и ученике, за сваки разред, од I до VIII.

Највише првих места, по пет, освојили су ученици из основних школа “Доситеј Обрадовић“ из Путинаца и “Небојша Јерковић“ из Буђановаца, док су по једно прво место освојили ученици основне школе “Милош Црњански“ из Хртковаца и ученици из три румске основне школе: “Вељко Дугошевић“, “Душан Јерковић“ и “Змај Јова Јовановић“.

Сви први, други и трећепласирани на екипном и појединачном првенству награђени су правом да учествују на Окружном првенству у шаху ученика основних школа Срема, као и посебним наградама Организационог одбора (пехари; медаље; дипломе; дискови са шаховским програмом и књигама), а сви наставници – ментори изборног предмета шах и чланови Турнирског одбора добили су захвалнице.

Детаљнији подаци овог такмичења су дати на његовој званичној интернет страници: https://sites.google.com/site/sahklubbrile/.

У Руми,

15. 03. 2018. године

Координатор такмичења

тренер шаха, проф Драгиша Јакић

Bookmark the permalink.

Comments are closed